(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Perníčky
Potřebné ingredience
35 dkg hlad.mouky
12 dkg mouč.cukru
1/2 prášku do pečiva
10 dkg tuku (Hera)
2 žloutky
1 lžice kakaa
perníkové koření (množství dle uvážení)
2 lžice medu
5 lžic mléka
Poleva:
1 bílek
10 dkg mouč.cukru
citronová šťáva
(šlehat nad párou)
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme a zpracujeme v těsto.Je dobré med a mléko zavlažit.Potom těsto necháme 1 hodinu odležet v chladu.Vyvalujeme placku a vykrajujeme tvary.Po upečení ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem.
Perníčky se mohou hned konzumovat,protože jsou měkké.
Přeji dobrou chuť Renata
(tento recept jsem kdysi dostala od své kamarádky a peču každý rok)
Perníčky se mohou hned konzumovat,protože jsou měkké.
Přeji dobrou chuť Renata
(tento recept jsem kdysi dostala od své kamarádky a peču každý rok)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Radajs
(upraveno)
19. 11. 2010, 9:52
Renčo o víkendu jdem na ně letos už potřetí váš receptík prostě vyhrál nade všemi, protože je prostě NEJLEPŠÍ
mada05
(upraveno)
13. 1. 2011, 1:22
@Radajs
Radko,až teď jsem si všimla že jste tady psala jsem ráda a velice potěšena že se receptik ujal a perníčky vám chutnají
Mončičák005
(upraveno)
29. 11. 2009, 23:41
Dobrý večer dnes jsme vyzkoušeli váš recept a je super ,krásný těsto,krásně se pekli a hned po upečení byli měké ,chodím a pořád ujídám ,přeji krásné vánoční svátky Monika
mada05
(upraveno)
30. 11. 2009, 23:10
@Mončičák005
Dobrý večer,jsem ráda že jste vyzkoušela tyto perníčky a hlavně že vám chutnají .Já budu péct teď o víkendu . Přeji krásné vánoce .Renča
frako
(upraveno)
12. 12. 2008, 22:15
Ahojky Tetka I já udělala tyto skvělé a měkké perníčky a moc doporučuji již u Nás v baráku je ženské dělají Super Jana s rodinkou
Radajs
(upraveno)
26. 11. 2008, 9:50
Renčo moc pěkné perníčky , jen prosím, zůstanou pořád měkké , tedy dokud mi je doma nezbaští vyzkoušela jsem spoustu perníčků a téměř vždy nakonec byli jak beton Ráďa
mada05
(upraveno)
10. 12. 2008, 22:50
@Radajs
Děkuji za pochvalu. ,zatím jsem s měkkostí problém neměla,vždy zůstali vláčné.Pokud je máte balkon,je to super,já totiž všechno upečené cukroví tam dávám.Střídání teplot tomu prospívá.Za vyzkoušení člověk nic nedá,taky jsem jich vyzkoušela spousty,ale tenhle recept je pro mě nejlepší. ,přeji krásné vánoční svátky a pokud se do toho pustíte dejte vědět jak vám chutnalo a dopadla jejich výroba.Renča
belohi
(upraveno)
23. 11. 2008, 18:50
Vypadají úžasně. já loni tedy také zkoušela polevu šlehanou nad párou,ale byla pak na perníčcích lepivá,takže letos asi zůstanu u klasiky.
mada05
(upraveno)
10. 12. 2008, 22:53
@belohi
Nic si z toho nedělejte,mě se letos taky poleva moc nepovedla,trochu lepí.To se mi stalo poprvé asi jsem měla dát více cukru,ale co,synovi chutnají,hold nebudou už tak dobře nazdobené jako jindy.Renča
perum
(upraveno)
22. 11. 2008, 13:39
Perníčky máte moc pěkné, jak dlouho je pečete a při jaké teplotě..? také bych je ráda vyzkoušela, moc děkuji za info Petra
mada05
(upraveno)
10. 12. 2008, 22:59
@perum
Vyzkoušejte,ale každá trouba je jiná a tak to zkuste podle toho jak jste zvyklá péci Vy.Já to také musela hlídat,koupili jsme novou troubu a v té se peče jinak než jsem byla zvyklá v té staré.Teplotu jsem měla na 200,ale jak říkám je to individuální.Když nezčernají,je to dobré .Renča